הכן אופנייך לחורף: 4 טיפים חשובים לרוכב המתחיל

emilymaye-trek-2739_bw_mr

מדי שנה לקראת הגשם הראשון, הציבור הישראלי נחשף באמצעי המדיה השונים למסרים המזמינים אותו להגיע למוסך ולהכין את רכבו לחורף. למרבה הצער, ככל הנראה עוד רחוק היום שבו נזכה לראות תשדירי שירות שבהם מפצירים גם ברוכבי אופניים להכין את הרכב היעיל, החסכוני והאהוב שלהם לחורף הישראלי.

לפי הנתונים שאוספת “אור ירוק” (העמותה למאבק בתאונות הדרכים בישראל), במהלך הקיץ מספר רוכבי האופניים שנפגעים בתאונות יותר מכפול ממספר הרוכבים הנפגעים בתאונות במהלך החורף. קל לחשוב לפי נתון זה בלבד שהרכיבה בקיץ מסוכנת יותר, אך כשלוקחים בחשבון שהרבה פחות רוכבי אופניים רוכבים במהלך החורף, מבינים כי רוב הסיכויים ששיעור הנפגעים גבוה יותר דווקא בחורף ושהרכיבה החורפית מסוכנת הרבה יותר.

בין כך ובין כך, חלק ניכר מהתאונות המתרחשות בחורף ניתן היה למנוע על ידי הקפדה על כמה כללים פשוטים הקשורים לתחזוקת האופניים. במאמר שלפניכם נספק שלושה טיפים חשובים, שיגבירו את הבטיחות שלכם בזמן הרכיבה בעונה הקרה, ובהזדמנות זו נאחל לכם רכיבה נעימה וחורף חם, יבש ובטוח.

טיפ מספר 1 – פירוק מסבים וצירים

אחת הפעולות החשובות שיש לבצע לפני תחילת החורף, הרלוונטית במיוחד לרוכבים על אופני הרים, היא פתיחה של כל המסבים והצירים. הכוונה היא לקראנק (הציר המרכזי), למסבי ההיגוי, לצירי הבולם האחורי והמתלה, למסבי הגלגלים ולציר מוט האוכף. הפתיחה והפירוק של הצירים והמסבים דרושים בראש ובראשונה לצורך הניקוי שלהם, אך בנוסף מאפשרים לכם או לטכנאי האופניים שלכם לבצע בדיקת בלאי מקיפה ויסודית.

כמו כן, הניקוי של הרכיבים השונים והגירוז המחודש עם חומרי איכות, יבטיחו לכם פעולה שקטה וחלקה וימנעו במהלך החורף ממים מזוהמים בחול, לחדור בזמן הרכיבה למסבים השונים. כך למשל ניתן למנוע חדירה של מים דרך חבק מוט האוכף לתוך השלדה, על ידי שימוש בגריז דוחה מים. בהקשר זה נציין עוד כי מומלץ להתחיל לשמן את השרשרת בשמנים העמידים בתנאי רטיבות ובוץ (“שמנים רטובים”). לקטלוג השמנים של CTC לחצו כאן >>>

במסגרת הטיפול מומלץ מאוד לבדוק התארכות או בלאי של השרשרת ולא לשכוח לבדוק גם את מצב הרפידות. תנאי הרטיבות המאפיינים את החורף מאיצים את תהליכי השחיקה של הרפידות ושל השרשרת ולכן מומלץ להתחיל את העונה מצוידים ברכיבים חדשים ובמצב מושלם.

טיפ מספר 2 – החלפת הצמיגים לצמיגי חורף

כחודש לפני הגשם הראשון יש לבדוק את צמיגי האופניים ולחפש סימנים של יובש או בלאי מכל סוג שהוא. הכוונה היא בעיקר לאופני הכביש, אבל טיפ זה רלוונטי מן הסתם גם לרוכבי השטח. בעלי אופני הרים יכולים לרכוש צמיגים מיוחדים המתאימים לרכיבה בתנאי בוץ. האנטומיה של צמיגים אלו כוללת בדרך כלל קוביות מרווחות ונמוכות יחסית בסידור הסוליה (לפינוי בוץ והרחבת המרווח בין השלדה לצמיג) וחתך צר יותר. אם רוכבים על אופני כביש, מומלץ לוותר על צמיגי הסליקס ולבחור בצמיגים המאופיינים בסוליה מחורצת, המבטיחים אחיזה טובה יותר בזמן רכיבה בתנאי גשם.

בנוסף, לא נוכל להדגיש זאת מספיק – רפידות המעצור המותקנות באופני כביש מאבדות מרמת היעילות שלהם זמן רב לפני שהן נשחקות עד דק. בהתאם לזה, מומלץ ביותר להחליף את רפידות הבלימה הישנות והיבשות, גם אם על פניו הן לא מראות סימני שחיקה מטרידים שלא ניתן להתעלם מהם.

טיפ מספר 3 –  רכישת מגני בוץ

מגני בוץ (הידועים גם בשם “כנפיים”) הם אביזרי פלסטיק שניתן להתקין על הגלגל האחורי והקדמי ולשלוף בהתאם לצורך. תפקידו של המגן הקדמי למנוע התזה של מים ובוץ לכיוון הראש של הרוכב ותפקידו של המגן האחורי למנוע התזות לכיוון הגב. אם יצא לכם לראות רוכב אופניים עם פס מדויק יחסית של רטיבות לאורך הגב, רוב הסיכויים שהוא לא טרח להצטייד במגן בוץ לפני שיצא לדרך.

שימו לב – המגנים לא אמורים לשמור על האופניים אלא על הרוכב. חשוב גם להבין כי לא מדובר על עניין של פינוק גרידא או על אביזרי נוחות בלבד: במהלך החורף אנחנו לא תמיד יכולים לראות אילו הפתעות מסתתרות לאורך הדרך ודי בהתזה של בוץ עם חלקי אבנים לכיוון הפנים, בשביל לגרום לתאונה שהייתה יכולה להימנע.

טיפ מספר 4 – הקפידו על נראות גבוהה

אפילו בישראל ברוכת השמש, בחורף מחשיך מוקדם וגם במהלך היום הראות, לא פעם, אינה אופטימלית. לכן, חשוב להקפיד על שימוש בפנס קדמי, נצנץ וביגוד מחזיר אור שיבטיחו שיראו אתכם למרחקים גם ביום מעונן. לפני היציאה לרכיבה יש לבדוק שהפנס הקדמי והנצנץ ממוקמים כך שיכריזו על בואכם מרחוק. לא משוכנעים שרואים אתכם כראוי? בקשו מחבר.
חולצות ומכנסיים מחזירי אור ישלימו את הציוד הנחוץ לכם להגברת הנראות. עם זאת, יש לזכור שהציוד לבדו לא יעשה את כל העבודה, ועירנות וריכוז הם הכלים החשובים ביותר העומדים לרשותך. לקטלוג התאורה לאופניים של CTC ליחצו כאן.

5 טעויות שאסור לעשות אחרי רכיבה
כיצד פחמימות יכולות לשפר את הרכיבה שלך?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סגור

העגלה שלי

סגור
קטגוריות
guarantee (1)

ציוד רכיבה אפשר למצוא בהרבה חנויות, מהרבה מותגים.
אבל רק כשאתם קונים ציוד רכיבה של Bontrager,
תוכלו לנסות אותו חודש בשטח או בכביש,
ואם לא תתחברו – תוכלו להחליפו בחנות במוצר Bontrager אחר.
בלי שאלות ועם חיוך.

Bontrager logo

לסגירה ניתן ללחוץ על מקש Enter או ESC

דילוג לתוכן