המסע הארוך לזמנים הקצרים ביותר

המסע הארוך לזמנים הקצרים ביותר

מנהרות רוח שמשמשות את תעשיית החלל, רוכב שיכול להמשיך לנצח ותוכנה לחיזוי ביצועים – כל אלו משמשים את חברת TREK בדרכה לדגם המנצח הבא

בעידן שבו הפרש הזמנים בין המקום הראשון לשני במרוצי אופניים הוא לא יותר מאלפיות שנייה בודדות, כל גרם, כל זווית וכל מ”מ, הם בעלי השפעה עצומה ומכרעת. מטבע הדברים, מטרת העל של צוות המהנדסים של חברות TREK ו-Bontrager, היא להביא לעולם דגמי אופניים שיחתכו את האוויר ויחרכו את המסלול בצורה היעילה ביותר. בשל כך הם עושים ימים ולילות במעבדות החברה, חולמים, מתכננים, מחשבים, מעצבים, בוחנים וחוזר חלילה.

אופני Trek Speed Concept במנהרת רוח

אינספור שעות העבודה של צוות המחקר והפיתוח של החברה המובילה, משתלמות בסופו של דבר בשלב הסופי של התהליך: כשאלפי רוכבים חוצים את קו הסיום עם ידיים מונפות באוויר וחיוך ניצחון ענק על הפנים. אין זה סוד שהמאמצים הרבים של המהנדסים החרוצים, לא תמיד זוכים לתשומת הלב הראויה להם. עם זאת, בין אם מדובר ברכיבת קפה רגועה או במרוץ נגד השעון, עבודתם הסיזיפית שלעולם לא מסתיימת, תמיד משחקת תפקיד מרכזי.

זה הזמן להכיר את הכלים הבסיסיים שמשמשים את המהנדסים של TREK ו-Bontrager, המהווים את חוד החנית של תעשיית האופניים העולמית.

CFD – התוכנה ששינתה את כללי המשחק

כל דגם חדש של שלדה או גלגל אופניים, מתחיל את דרכו כאיור תלת ממדי, שבתקווה יקרום עור וגידים ויהפוך יום אחד ל”ילד אמיתי”. עד לפני לא יותר מדי זמן, לא הייתה שום אפשרות לבחון את הדגמים שהגו המפתחים של TREK ו-Bontrager, מבלי לייצר אותם ראשית ולבדוק את הביצועים שלהם במנהרת רוח. למעשה בחינת הדגמים באופן וירטואלי, לפני שלב הייצור, נחשבה בעבר כחזון עתידני מסרט מדע בדיוני.

עם התפתחות תעשיית האופניים, תוכנות מחשב שבעבר שימשו בעיקר את תעשיות החלל והרכב, החלו להיכנס לשימוש גם במעבדות של חברת TREK. תוכנת ה-CFD (Computational Fluid Dynamics), שנעשה בה כיום שימוש בצוות המחקר והפיתוח של TREK, משמשת כמעין “מנהרת רוח וירטואלית”: התוכנה מאפשרת למהנדסים להבין האם ניתן להמשיך לשלב הייצור או שמא יש לשוב לשולחן השרטוטים ולהמשיך לשפר את הדגם.

התוכנה המתקדמת מאפשרת אם כך לקצר בצורה דרסטית את משך הזמן הנדרש כדי להפוך רעיון למציאות. אך עם כל הכבוד ליכולות המרשימות שלה, היא עדיין לא מהווה תחליף מושלם למנהרות הרוח, שספק אם ניתן יהיה להיפרד מהן בעתיד הנראה לעין.

הדמיה של רוכב על Speed Concept במנהרת רוח

רואים את האור שבקצה מנהרת הרוח

על תחזיות תיאורטיות ורעיונות ראשוניים ניתן להתווכח. אך בכל הקשור למידע אמפירי לעומת זאת, הרי שמדובר בסיפור שונה לגמרי. לפיכך בשני העשורים האחרונים, המהנדסים של חברות TREK ו-Bontrager בוחנים את כל אבות הטיפוס שלהם במנהרות רוח חדישות. וליתר דיוק, באותן מנהרות רוח שבהן משתמשים המהנדסים שעובדים בשירות סוכנות החלל האמריקאית, הידועה יותר בראשי התיבות, נאס”א (NASA).

שלדת ה-KVF המפורסמת (Kammtail Virtual Foil), גלגלי ה-AEOLUS של חברת Bontrager ולמעשה כל הדגמים פורצי הדרך שיצאו ממפעלי החברה בשנים האחרונות, נבדקו במשך שבועות ארוכים במנהרות הרוח המתקדמות ביותר בעולם.

נעים להכיר: מאני, הרוכב שלעולם לא יתעייף

אחד מהחברים הפעילים ביותר בצוות המחקר והפיתוח של TREK, הוא טיפוס שקט במיוחד, שמקפיד להתרחק מאור הזרקורים. עם זאת, תרומתו לסיפורי ההצלחה של החברה האמריקאית, לא תסולא בפז. הכוונה היא כמובן לרוכב הטוב בעולם, המכונה בחיבה, מאני (קיצור של Mannequin).

מאני מסוגל לחקות בצורה מושלמת את תנועות הפידול של רוכבים אנושיים. אך בניגוד לרוכב האנושי, מאני אף פעם לא יבקש לצאת להפסקה ויוכל להמשיך לפדל באותה התנוחה גם במשך שעות ארוכות ואפילו לאורך ימים שלמים. כמו כן בניגוד לבני אנוש, לאחר שהבדיקות ומהמבחנים מסתיימים, מאני מסוגל להתקפל ולהיכנס למזוודה קטנה, עד לפעם הבאה שבה יתבקש לשוב למנהרה.

יכולות העל של מאני, מאפשרות למהנדסים של TREK ו-Bontrager לבחון בצורה מדעית את אבות הטיפוס במנהרת הרוח. והודות לעובדה שמאני הוא רוכב ממושמע ומדויק במיוחד, יכולים המהנדסים לבדוק את התנהגות הדגמים השונים בתגובה לשינויים זעירים ביותר בקצב הדיווש או בתנוחת הרכיבה.

בחינת אופני Trek Speed Concept

יורדים למציאות ועולים על המסלול

עם כל הכבוד למידע המדויק שניתן להפיק במנהרת הרוח, בסופו של יום מרוצי האופניים לא מתקיימים בסביבה סטרילית ובתנאי מעבדה. לכן לאחר שאב הטיפוס החדש עובר את כל הבדיקות הנדרשות במנהרה, מגיעה השעה לבחון את הביצועים שלו בתנאים האמיתיים. בשלב הזה את מאני מחליפים הרוכבים המקצועיים של קבוצת Trek Segafredo ואת מנהרת הרוח מחליף מסלול המרוצים.

השלב המכריע הזה עשוי מן הסתם להגיע לאחר חודשים ארוכים ואף שנים של פיתוח. אך לאחר שיסתיים בהצלחה, מדובר רק בעניין של זמן עד שגם אתם תוכלו ליהנות מפירות ההשקעה של האנשים שפועלים מאחורי הקלעים.

סרטון המראה את המבחנים לאופני Speed Concept במסלול וולודרום

המדריך לבחירת אופני שטח חשמליים
חכם בחורף – כך תתלבש נכון לרכיבה ארוכה בעונה הגשומה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סגור

העגלה שלי

סגור
קטגוריות
guarantee (1)

ציוד רכיבה אפשר למצוא בהרבה חנויות, מהרבה מותגים.
אבל רק כשאתם קונים ציוד רכיבה של Bontrager,
תוכלו לנסות אותו חודש בשטח או בכביש,
ואם לא תתחברו – תוכלו להחליפו בחנות במוצר Bontrager אחר.
בלי שאלות ועם חיוך.

Bontrager logo

לסגירה ניתן ללחוץ על מקש Enter או ESC

דילוג לתוכן