ארוחות הבוקר הגרועות ביותר שאתה יכול לאכול לפני רכיבה


אתה חייב להכניס משהו לפה אבל אתה כבר עם רגל אחת מחוץ לדלת? יש מזונות שעדיף לוותר עליהם…

כשאתה מת כבר לצאת מהבית בתחילתו של עוד יום ארוך אבל צריך לחטוף איזה משהו לפני שאתה עולה על האופניים, אתה יודע שיש לא מעט אפשרויות בריאות ומעולות להשבעת הרעב. יחד עם זאת, המטרה התזונתית העיקרית של הארוחה הראשונה ביום, צריכה להיות מילוי מצבורי הגליקוגן ולאו דווקא השקטת הבטן. במאמר שלפניך תמצאו מספר מזונות ומשקאות שחשוב להימנע מהם במצבים אלה, לטובת הרכיבה האיכותית והמהנה שלך.

כוס הקפה השנייה (או השלישית)

תמיד יהיה את “מבין העניין” הזה, שימליץ לך לשתות כמה שיותר קפה לפני הרכיבה, כדי לשפר את היכולות ולקבל תוספת מרץ מבורכת. ובכל זאת, חשוב לקחת בחשבון שהרבה מאוד אנשים חשים דחף כמעט בלתי נשלט להתרוקן זמן קצר לאחר שהם שותים את הקפה שלהם בבוקר. אם לא תשאיר לך מספיק זמן בין השחור של הבוקר ליציאה מהבית, אתה מעמיד את עצמך בסיכון לביקור בהול בתא השירותים הקרוב, מה שלא תמיד מתאפשר כשאתה צמוד לזוג אופניים. אם מבחינתך לא מדובר במשהו שאפשר לוותר עליו, תן לפחות עדיפות למשקה קפאיני שמתאפיין בנפח כמה שיותר נמוך, כמו כוסית אספרסו למשל. ובכל מקרה, נסה להימנע מצריכת הקפה סמוך מאוד ליציאה לדרך.

Koen de Kort (NED/Trek-Segafredo)
pre-race coffee ride (relaxed training day before the race)
108th Milano – Sanremo 2017

ארוחת בוקר עתירת שומן

באופן כללי ביצים הן יופי של מרכיב בארוחת הבוקר ולמעשה אף ארוחת בוקר ישראלית לא תהיה שלמה בלעדיהן. יחד עם זאת, אם אתה קצר בזמן וממש עוד כמה שניות צפוי להיות על האופניים, טוב תעשה אם תוותר על ארוחת בוקר עתירת שומן. כך גם מומלץ להשאיר מחוץ לצלחת את החמאה, את הנקניקים השומניים, את הדגים הכבושים השמנים, את גבינת השמנת וכיו”ב. עיכול השומנים דורש הרבה מאוד מאמץ ונמשך הכי הרבה זמן (בהשוואה לעיכול חלבונים ופחמימות). אי לכך, במהלך הרכיבה, השרירים יתחרו על תשומת הלב ועל האנרגיה הזמינה, עם מערכת העיכול שלך. מצב שאינו רצוי כלל וכלל.

שיבולת שועל ומוצרים אחרים שעשירים בסיבים תזונתיים

אם אתה נוהג להתגלגל מהמיטה לכביש עם עצירה קצרה מאוד לארוחת בוקר בדרך, מומלץ ביותר שתוותר מוצרים עשירים בסיבים תזונתיים. לעומת זאת אם אתה מתכוון לקחת את הזמן ולאכול את הארוחה שלך ברוגע ובשלווה ויכול ליהנות מביקור בנוחיות לפני הרכיבה, אין שום סיבה שתוותר על הסיבים התזונתיים, החשיבות לפעילות מעיים תקינה, להגדלת נפח הצואה ולהאטת קצב ספיגת הגלוקוז לדם. במילים פשוטות, אם אתה לא מעוניין לקפוץ לשיחים בצד הדרך כדי להתרוקן, עדיף שתבחר במזונות דלים בסיבים.

ארוחה גדולה מדי

לסיום, נמליץ לך להגביל את נפח הארוחה ואת כמות הקלוריות. בגדול מומלץ להרכיב ארוחה שתספק לך לא יותר מ-200-100 קלוריות ולדאוג לכך שמדובר יהיה בקלוריות שמגיעות מפחמימות פשוטות, קלות לעיכול. כפי שציינו, מערכת העיכול דורשת כמויות אנרגיה רציניות, שאמורות לשמש את השרירים שלך בזמן הרכיבה. זוהי הסיבה שארוחה גדולה או כבדה מדי, תגרום לך להרגיש עייף, איטי, חסר מרץ ואפילו רפוי.

אז נכון, מן הסתם לא תוכל להתענג על ארוחת בוקר כהלכתה ויתכן שזו האחרונה תוחלף באיזה פרי שתחטוף לך מהקערה בסלון. אבל אם אתה לא מאלה שמוכנים לוותר על ארוחת בוקר דשנה ומסודרת, קח בחשבון שלפעמים הרבה יותר כיף ומתאים, לאכול את הארוחה הרצינית, דווקא אחרי הרכיבה.

הטקסט מתבסס על מאמר שהתפרסם במקור כאן.

pre-race coffee ride (relaxed training day before the race)
108th Milano – Sanremo 2017

6 טעויות של רוכבי אופניים מתחילים (ואיך להימנע מהן)
טעויות נפוצות ברכיבת אופני הרים (שמקצוענים לא עושים)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סגור

העגלה שלי

סגור
קטגוריות
guarantee (1)

ציוד רכיבה אפשר למצוא בהרבה חנויות, מהרבה מותגים.
אבל רק כשאתם קונים ציוד רכיבה של Bontrager,
תוכלו לנסות אותו חודש בשטח או בכביש,
ואם לא תתחברו – תוכלו להחליפו בחנות במוצר Bontrager אחר.
בלי שאלות ועם חיוך.

Bontrager logo

לסגירה ניתן ללחוץ על מקש Enter או ESC

דילוג לתוכן