לדווש כל הדרך למשרד: 13 טיפים לפני שיוצאים לדרך

אנחנו מרשים לעצמנו להניח שכבר יצא לך לנסוע לעבודה ולהבחין שממש לידך ישנו מישהו, שבדיוק כמוך נמצא בדרכו למשרד רק שבניגוד אליך, הוא רכוב על אופניים. ומן הסתם כשהבחנת בו, שמת גם לב שיש לו מעט זיעה על המצח וחיוך ענק על השפתיים, רוח בשיער ושרירי רגליים מרשימים.

כעת, עם יד על הלב, האם לא הערצת את אותו רוכב מסור, פשוט משום שהוא עושה את הדבר הנכון ביותר לכיס, לבריאות ולאושר שלו? האם לא יצא לך לחשוב מאז אינספור פעמים כמה מדליק יהיה להגיע לעבודה רכוב על אופניים או לחזור הביתה מיום עבודה ארוך ולהוציא קצת אנרגיה, במקום להתמסר לנוחות ולפינוק של המזגן?

אז או קי, מדובר ללא ספק בדרך הירוקה ביותר להגיע לעבודה, בדרך הבריאה ביותר ומן הסתם כפי שציינו, גם בדרך החסכונית ביותר. אבל למרות כל הסיבות שבעולם, אף פעם לא מצאת את הזמן הנכון להתחיל לדווש למשרד כמו שתמיד רצית. אם כך, מדוע שלא פשוט תתחיל עכשיו? אלפי אנשים מגיעים לעבודה כשהם רכובים על אופניים, אז מדוע שלא תעשה זאת גם אתה? גם אם תרכב פעמים ספורות בלבד מדי חודש, הרי שמדובר במתכונת שעדיפה עשרת מונים על הימנעות מוחלטת מרכיבה על אופניים, הלא כך?

כדי שתתחיל את האביב הממשמש ובא בפדל ימין, הנה 13 טיפים שיסייעו לך להתניע את השינוי המבורך.

טיפ מספר 1 – קבע לעצמך יעד בר השגה

אם המרחק בין הדירה שלך למקום העבודה הוא קילומטרים ספורים בלבד, אין זה מן הנמנע שתוכל לרכוב על אופניים יחסית בקלות הן בדרך למשרד והן בדרך הביתה. יחד עם זאת, אם מדובר במרחק יותר רציני ולפי ההערכה שלך תצטרך להשקיע בין 45 דקות לשעה ברכיבה לכל כיוון, אולי עדיף שתתחיל את השינוי מרכיבה לכיוון אחד בלבד.

באפשרותך למשל ביום ראשון לרכוב על האופניים למשרד ולחזור הביתה עם אחד החברים מהעבודה ובפעם הבאה, לתפוס טרמפ למשרד ולחזור הביתה על האופניים. הכלל החשוב ביותר הוא לקבוע יעדים ברי השגה. כך ורק כך תוכל לחזק את תחושת המסוגלות ולהימנע ממאמץ יתר ואי עמידה ביעדים, המובילים לנצח לתחושות של כישלון.

טיפ מספר 2 – התחל מתדירות הגיונית

מטבע הדברים אין דבר מרענן יותר מלפתוח דף חדש ובריא. ובכל זאת – אם עסקינן ביעדים ברי השגה, חשוב להתייחס גם לתדירות הרכיבה: אל לך למהר מעבר לנדרש ולהחליט שמעתה והלאה לא תגיע עוד לעבודה במכונית. גם אל תעמיד את הרכב שלך חס וחלילה למכירה עדיין. תחת זאת החלט שבשבועות הראשונים תרכב לעבודה פעם או פעמיים מדי שבוע. לא יותר מכך. תן לעצמך לחוש את השינוי, לשים לב להבדל בין יום שבו אתה רוכב לעבודה לבין יום שבו אתה מגיע עם הרכב הפרטי ותן לשינוי לצמוח לאט ובעקביות – רק כך זה באמת יכול לעבוד.

טיפ מספר 3 – קסדה בראש טוב!

בנושא הזה אין להקל ראש – רק קסדה מקצועית ואיכותית תוכל לשמור על הראש שלך ועל כל הרעיונות המצוינים שנמצאים בו, במקרה של תאונה או נפילה. לקטלוג הקסדות המלא שלנו >>>

טיפ מספר 4 – תן דעתך לנראות שלך

אם אתה נוהג להגיע לעבודה בשעות הבוקר המוקדמות או בשעות הערב המאוחרות, חשוב ביותר שתצטייד בביגוד המתאים ובאביזרי הרכיבה הנכונים, על מנת לשדרג את הנראות שלך. אמנם מדובר בהשקעה מסוימת של כסף, אבל קח לתשומת לבך שאין מחיר לבריאות הפיזית שלך. קרא עוד על כללי בטיחות לרוכבי אופניים במדריך שלנו >>>

טיפ מספר 5 – התאם את הלבוש לדרגת הקושי והמאמץ

אמנם לרכוב על אופניים לעבודה זה עניין מדליק לכל הדעות, אבל אתה לא באמת חייב להחצין את אספקט המגניבות ודי לחכימא ברמיזא. הכוונה היא לכך שאם מדובר במרחק קצר יחסית והרכיבה לפיכך יותר פרקטית במהותה (בניגוד לרכיבה שיכולה להוות תחליף לאימון האירובי היומי), אין באמת סיבה שתרכוש ביגוד רכיבה מיוחד במאות אם לא באלפי שקלים. קח בחשבון שיש משהו באמת אלגנטי ואף הרבה יותר קסום, ברוכב אופניים שלובש את בגדי העבודה הרגילים שלו ומתייחס לעצם הרכיבה באופן קז’ואלי ויומיומי. כל זה כמובן מבלי להמעיט בחשיבות הנראות על הכביש.

טיפ מספר 6 – תן צ’אנס למכנסי רכיבה

ועוד בנושא הביגוד – אם אתה צריך לרכוב יותר מחצי שעה של רכיבה מעט מאומצת, ייתכן שתוכל להפיק תועלת ממכנסי רכיבה איכותיים. עבור רבים המעבר למכנסי רכיבה חולל שינוי משמעותי ביותר בנוחות ובאיכות הרכיבה שלהם. למעשה יש שיעידו שלולא עברו למכנסי רכיבה מקצועיים, ככול הנראה היו מפסיקים להגיע לעבודה על אופניים. לקטלוג ביגוד והנעלה לאופניים >>>

טיפ מספר 7 – קשה באימונים, קל בקרב

אם אתה מלא בחששות בנוגע למשך הזמן שיהיה דרוש לך כדי להגיע לעבודה באופניים, מומלץ ביותר שתנסה לרכוב פעם אחת למקום במהלך סוף השבוע. קח את הזמן ודווש בקצב קליל יחסית. הכוונה היא לקצב שיאפשר לך להגביר את המהירות בהתאם לצורך. “רכיבה על יבש” יכולה להרגיע אותך ולסלק את החששות, אך מובן שחשוב לתזמן את הרכיבה ולקחת גם בחשבון שביום חול, מצב התנועה יהיה שונה לכאן או לכאן, בהתאם לשעה ולאזור המדובר.

טיפ מספר 8 – תן עדיפות למסלולים עם מינימום של תנועת רכבים

גם אם מדובר במסלולים ארוכים יותר, ייתכן בהחלט שבסופו של דבר דווקא הם אלו שיוכלו לחסוך לך זמן יקר. במיוחד מומלץ לברר בנוגע לשבילים ייעודיים לרוכבי אופניים, שיכולים להגביר את רמת הנוחות ובמקביל גם את דרגת הבטיחות.

טיפ מספר 9 – למד כיצד להתנהל במקרה של תקלות

אם אתה עדיין לא יודע איך להתנהל במקרה של תקלות מכניות, זה הזמן להתחיל לרכוש את הידע המתאים. במיוחד חשוב לדעת כיצד להתמודד עם פנצ’ר בצמיג ובאופן כללי מומלץ שתדאג להצטייד בערכת תיקונים קטנה, לכל צרה שלא תבוא. לקטלוג הכלים לאופניים לחץ כאן >>>

טיפ מספר 10 – אל תהסס לבקש עזרה

אם גילית במהלך הרכיבה שישנה בעיה מכנית באופניים שאין באפשרותך לפתור באופן עצמאי, אל תהסס להתקשר לחבר ולבקש שיבוא לאסוף אותך. רוב הסיכויים שלא רחוק ממך ישנו מישהו שמגיע לעבודה עם רכב, שישמח לעזור לך. זוהי אחת הסיבות בגינן תמיד חשוב להצטייד בטלפון סלולרי לפני היציאה לדרך.

טיפ מספר 11 – סוף מעשה במחשבה תחילה

אם אתה יודע שביום שני תגיע לעבודה על אופניים, זכור להביא לעבודה את הבגדים שתלבש ביום שני, כבר ביום ראשון. אם תזכור להשאיר את הבגדים הנקיים במשרד יום לפני הרכיבה, תוכל לחסוך את הנשיאה שלהם על האופניים. מעבר לכך, אם יש לך מספיק מקום, באפשרותך להשאיר כמה זוגות מכנסיים, תחתונים, גרביים וחולצות במשרד, לכל מקרה שבו יתחשק לך להגיע לעבודה עם אופניים באופן ספונטני ולא מתוכנן.

טיפ מספר 12 – תכנן את אסטרטגיית הניקיון שלך מבעוד מועד

יש רוכבים רבים שאוהבים להתקלח “כמו שצריך” לפני שהם מתיישבים ומתחילים לעבוד לצד הקולגות. או שמא אלו דווקא החברים למשרד שהיו שמחים שהרוכבים יעשו מקלחת טובה לפני תחילת היום? בין כך ובין כך, אם יש לך מזל, בורכת במקום עבודה עם מקלחות מסודרות ומאובזרות. אם אכן כך הם פני הדברים, נמליץ לך להצטייד במגבת מיוחדת המתייבשת במהירות, במקום ללכת על מגבת סטנדרטית שתישאר רטובה ככול הנראה במשך כל יום העבודה.

אם אין לך מקלחת במשרד, אתה יכול עדיין לנקות את עצמך במעין “מקלחת שדה” זריזה עם מים, מעט סבון ומגבת איכותית או מגבונים לחים. בכל מקרה, אם אין לך אפשרות להתנקות, טוב תעשה אם תרכב בקצב יחסית איטי, כדי שלא תגיע לעבודה מיוזע לחלוטין.

טיפ מספר 13 – היזהר מדלתות של רכבים חונים

לסיום, נמליץ לך להיזהר במיוחד מדלתות של רכבים חונים במהלך הרכיבה. במהלך הזמן תשים לב באופן אוטומטי לאנשים או ילדים שנמצאים בתוך מכוניות חונות, אך מדובר בתהליך שלוקח זמן. זכור תמיד כי רכבים חונים יכולים להיות אפילו יותר מסוכנים מרכבים שנמצאים בתנועה, במיוחד אם אתה רוכב במהירות גבוהה ומתנגש חזיתית בדלת שנפתחה ללא מחשבה או זהירות.

אחרי שתעבור את הרכיבה הראשונה שלך לעבודה, רוב הסיכויים שיתעורר בך הרעב לעוד ועוד רכיבות מוצלחות. כפי שאתה ודאי מבין, גם הרוכבים המסורים ביותר, שלעולם לא יגיעו לעבודה ברכב, גם בימים הגשומים ביותר, התחילו מרכיבה בודדת אחת. אלו שאנחנו מכירים מקרוב, שרוכבים לעבודה באופן קבוע, עושים זאת פשוט כיוון שמדובר בהרגל כיפי, בריא ומתגמל. בקרוב אצלך!

חשוב לדעת

מה מגניב

  • לרכוב גם במזג אוויר שאינו מושלם לחלוטין
  • להצליח לגייס קולגה לרכיבה משותפת
  • לרכוב לעבודה אפילו חלק מהדרך, גם אם זה רק לתחנת הרכבת למשל
  • רכישה של מתלה או סל ייעודי לציוד הרכיבה ההכרחי

ומה פחות

  • מכנסי רכיבה הפוכים (עם הבטנה כלפי חוץ), התלויים על קיר הקיוביקל
  • לרכוב על המדרכה ולא בנתיב הייעודי לרוכבי אופניים
  • להאזין למוזיקה במהלך הרכיבה, בזמן שאתה אמור להאזין לכל מה שעלול לסכן אותך
  • לרכוב בזיג זג או בין רכבים, בזמן שהתנועה עוצרת או מאטה
  • לרכוב נגד כיוון התנועה

כיצד פחמימות יכולות לשפר את הרכיבה שלך?
6 טעויות של רוכבי אופניים מתחילים (ואיך להימנע מהן)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סגור

העגלה שלי

סגור
קטגוריות
guarantee (1)

ציוד רכיבה אפשר למצוא בהרבה חנויות, מהרבה מותגים.
אבל רק כשאתם קונים ציוד רכיבה של Bontrager,
תוכלו לנסות אותו חודש בשטח או בכביש,
ואם לא תתחברו – תוכלו להחליפו בחנות במוצר Bontrager אחר.
בלי שאלות ועם חיוך.

Bontrager logo

לסגירה ניתן ללחוץ על מקש Enter או ESC

דילוג לתוכן